Om oss

Mattekassen er produsert av Mediaped som ble startet av Torild Nesvåg i 2008. Siden da har vi solgt Mattekasser og materiell til over tusen barnehager, skoler, SFO, spesialundervisning og private i flere hundre kommuner i alle landets fylker. Vi fortsetter stadig å forbedre, fornye og legge til ulikt materiell og bruksområder for Mattekassen og får svært gode tilbakemeldinger fra de som har tatt i bruk Mattekassen.

 

Bakgrunn for Mattekassen:

Torild Nesvåg er utdannet førskolelærer og har i nærmere 30 år jobbet i barnehage, først noen år som førskolelærer og deretter flere år som styrer i Djupamyrå barnehage i Stavanger kommune. Da fagområdet "Antall, rom og form" ble innført i 2006, så hun behovet for et aktivitetsmateriell som var tilpasset dette fagområdet. De nye retningslinjene i Rammeplanen førte til at personalgruppen ønsket mer kompetanse innen fagområdet. Slik oppstod idèen om å lage et lett tilgjengelig materiell for barna, sammen med en veiledning for personalet.

I nært samarbeid med medieingeniør Øyvind Nesvåg utviklet denne idèen seg til å omfatte et pedagogisk materiell, et veiledningshefte og en film hvor personalet får tips og idèer til bruk av dette materiellet. Slik oppstod Mattekassen!

Utviklingen av Mattekassen var en prosess over ett og et halvt år. Mye av tiden gikk med til opptak og redigering av filmen "Det er barna som teller". Utformingen av det pedagogiske innholdet i filmen, materiellet og veiledningsheftet har også vært en lang og spennende prosess. I tillegg har vi selv utformet designet på alle oppgavekort, veiledningsheftet og nettsiden. I august 2009 ble Mattekassen ferdigstilt og klar for salg på nett. Uten stipendmidler fra Innovasjon Norge, som hele tiden har hatt stor tro på prosjektet, hadde ikke denne prosessen vært mulig å gjennomføre.

Alle oppgave-, bilde- og sangkort er egenproduserte og sammen med veiledningsheftet trykket hos Spesialtrykk. Veiledningsfilmen "Det er barna som teller" er av profesjonell kvalitet og leveres på DVD. Det resterende materiellet er nøye utvalgt fra flere anerkjente leverandører. Alt dette gjør at Mattekassen holder svært høy kvalitet.

Vi vil rette en ekstra stor takk til de fire barna Anders, Sofie, Therese og Emil som deltok i filmen. De har vært fantastisk flinke og bidrar sterkt til å gjøre "Det er barna som teller" så sjarmerende som den er!

Vi håper Mattekassen kan bidra til at de ansatte i barnehagen og skolen får ekstra motivasjon til å jobbe enda litt mer med matematikk, samtidig som barna får en morsom og lærerik erfaring og en tjuvstart på den mer avanserte matematikken de blir presentert for senere i skoleløpet.

Lykke til med bruk av Mattekassen!Nesvåg MediaPed © 2019 | Powered by Mystore